Egzotyczny sos najlepszy do owoców-curry z chilli
Słodkawy sos z nutką pikantnych przypraw, to prawdziwa uczta do smakoszy. Znakomity do pieczonych jabłek czy gruszek.
Składniki
Drobno pokrój plaster ananasa połącz z majonezem, śmietanką i sokiem z zalewy, dokładnie wymieszaj. Dodaj kawałek startego kłącza imbiru. Dopraw do smaku.
Składniki
- 1 plaster ananasa z zalewy
- 2 łyżki sosu z zalewy z ananasa
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietanki
- kawałek kłącza imbiru
- sol,pieprz biały ,chilli cukier,curry,sok z cytryny do smaku
Drobno pokrój plaster ananasa połącz z majonezem, śmietanką i sokiem z zalewy, dokładnie wymieszaj. Dodaj kawałek startego kłącza imbiru. Dopraw do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz