Słodki sos chilli do mięsa
Idealny sos do mięs z grilla, pieczonych, gotowanych czy grillowanych
składniki
Paprykę podpiec w piekarniku owinąć w wilgotną ściereczkę, ostudzić, następnie zdejmij skórkę. Oczyść z nasion papryczkę najlepiej zrobić to w rękawiczkach. Zmiksuj paprykę i papryczki .Dodaj wino, cukier puder dopraw solą. Przełóż do rondelka gotuj kilka minut
składniki
- 3 papryki
- 3 papryczki chilli
- 1/3 szkl czerwonego octu winnego
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 ząbki czosnku
- sol do smaku
Paprykę podpiec w piekarniku owinąć w wilgotną ściereczkę, ostudzić, następnie zdejmij skórkę. Oczyść z nasion papryczkę najlepiej zrobić to w rękawiczkach. Zmiksuj paprykę i papryczki .Dodaj wino, cukier puder dopraw solą. Przełóż do rondelka gotuj kilka minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz