Słodki sos chilli do mięsa
Idealny sos do mięs z grilla, pieczonych, gotowanych czy grillowanych
składniki
Paprykę podpiec w piekarniku owinąć w wilgotną ściereczkę, ostudzić, następnie zdejmij skórkę. Oczyść z nasion papryczkę najlepiej zrobić to w rękawiczkach. Zmiksuj paprykę i papryczki .Dodaj wino, cukier puder dopraw solą. Przełóż do rondelka gotuj kilka minut
składniki
- 3 papryki
 - 3 papryczki chilli
 - 1/3 szkl czerwonego octu winnego
 - 3 łyżki cukru pudru
 - 2 ząbki czosnku
 - sol do smaku
 
Paprykę podpiec w piekarniku owinąć w wilgotną ściereczkę, ostudzić, następnie zdejmij skórkę. Oczyść z nasion papryczkę najlepiej zrobić to w rękawiczkach. Zmiksuj paprykę i papryczki .Dodaj wino, cukier puder dopraw solą. Przełóż do rondelka gotuj kilka minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz