Faszerowana papryka farszem wegetariańskim
Będąc na zakupach zwróciłam uwagę na paprykę, a że sezon grillowy w pełni wymyśliłam, że przygotuję paprykę grillowaną nadziewaną. Przygotowując farsz staram się zawsze jedną porcję schować do zamrażalki. Papryka jest więc rozmrożę tylko farsz mięsny i danie będzie gotowe. Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki będąc pewna, że mięsny, jak się okazało był wegetariański czyli kiszona kapusta, pieczarki i kasza. Trochę się obawiałam połączenia kiszonej kapusty z papryka, moje obawy były na wyrost, danie wyszło pyszne i dietetyczne.
Składniki
- 3 papryki
- 5 dag sera
- olej rzepakowy
- 5 dag ugotowanej kaszy Kupiec
- 5 dag ugotowanej kapusty kiszonej
- 1 łyżka przesmażonej cebulki na oleju rzepakowym
- sól do smaku Kamis
- pieprz do smaku Kamis
- przyprawa do grilla Kamis
Paprykę dokładnie myjemy, odcinamy górę z ogonkiem wydrążamy, środek papryki nadziewamy farszem, posypujemy serem, całość posypujemy przyprawą do grilla.
Paprykę kładziemy na folli następnie skrapiamy oliwek zawijamy w folię aluminiową kładziemy na grillu następnie grillujemy około 30 minut czas zależy od mocy grilla.
6 komentarzy:
bardzo lubie to danie:)
Smacznego :)
Chcę podać faszerowaną paprykę jako przystawkę na moją osiemnastkę :)
Fajny pomysł, może zrobię to nawet dokładnie tak jak Ty :) Albo pokuszę się o jakąś wariację.
Wygląda naprawdę super.
Tymczasem ja wróciłam ze szpitala i chwalę się swoją pierwszą tartą :) Zapraszam dariawkuchni.blogspot.com
smacznie wygląda chętnie bym zjadła coś takiego:)
Przepis już masz :)
No to sto lat! :)
Prześlij komentarz