Grillowane szaszłyki drobiowe, podawane na mixie sałat
składniki
- 20dag piersi z kurczaka
- 10dag boczku
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka przyprawy do szaszłyków
- 1/2 rosołu drobiowego Knorr
- 1 łyżeczka majeranku
- limonka
- oliwa
- mix salat Weekend
- pomidory
- kiełki
Boczek kroimy na podobne kawałki jaki pierś, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem pozostawiamy w chłodnym miejscu.
Cebulę kroimy na ósemkiNadziewamy na patyczki na przemian, pieczemy na grillu dla zarumienia.
Na talerzu układamy mix sałat, pokrojone pomidory, kiełki, całość skrapiamy oliwą z oliwek, Na mixie układamy szaszłyki.
6 komentarzy:
Bardzo apetycznie:P
pysznie wygląda:) chętnie bym zjadła takie:)
Dzięki :)
Zapraszam :)
Prezentują się smakowicie:)
Dzięki :)
Prześlij komentarz