Smażony pstrąg z salsą z warzyw
Składniki
- 1 świeży pstrąg
- 1 cebula
- 1ząbek czosnku
- sól,pieprz do smaku
- olej rzepakowy
- cebula
- 1/2 szt papryki żółto-zielonej
- 1/2 szkl papryki czerwonej
- 5dag fasolki szparagowej zielonej
- 5dag fasolki szparagowej zółtej
- 5 dag fasolki mutant zółtej
- 3 różyczki kalafiora
- 3 łyżki sosu słodko kwaśnego Jamar
- sól,pieprz do smaku
- świeża kolendra
- olej rzepakowy do smażenia
Pstrąga oczyszczam dokładnie myję,osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą,pieprzem,czosnkiem obkładam cebulą. Wkładam do lodówki na noc.
Na patelnię wlewam olej rzepakowy podgrzewam. Na gorący olej wkładam pstrąga, cebule smażę kilka minut z każdej strony.
salsa warzwyna
Kalafiora i fasolkę gotuję al dente.
Na patelnię wlewam olej rzepakowy na którym przesmażam paprykę, fasolkę i różyczkę kalafiora.2-3 minuty dodaję sos słodko kwaśny smażę dosłownie minute doprawiam do smaku solą i pieprzem
Na talerz wykładam salsę z warzyw na którą kładę pstrąga, kalafior.
2 komentarze:
Bardzo mądrze robisz z tym olejem rzepakowym i rybką :) I ryby i olej rzepakowy mają dużo kwasów omega-3, które pomagają przy zrzucaniu kilogramów :) A rybka wygląda pycha!
Od kiedy poznałam właściwości oleju rzepakowego jest numerem jeden w kuchni.Praktycznie oliwy z oliwek nie używam. Pozdrawiam serdecznie:)
Prześlij komentarz