Francuski szef kuchni Julia Child
Wszyscy ją mają i kochają, mam i ja książkę Julia Child "Francuski szef kuchni." bardzo bardzo się cieszę:)
Julia Child to ikona w świecie kulinariów,która pokazuje nam tajniki wiedzy kulinarnej.Jej książki są jak biblie które powinny znależć się w każdym domu, powinien je mieć każdy kto gotuje.Julia Child jest autorytetem dla każdego kto lubi gotować.
Przygoda i miłość do gotowania zrodziła się w Paryżu,gdzie postanowiła poznać tajniki sztuki kulinarnej.
Książka powstała na podstawie cyklu programów telewizyjnych "Francuski szef kuchni" który pierwszy odcinek został wyemitowany 11.lutego 1963roku. Data dla innych jak każda inna,dla mnie szczególnie ważna jest to dzień moich urodzin:)
W książce znajdziecie wszystkie przepisy,jakie ukazały się podczas emisji programów, na końcu książki przewodnik tematyczny w którym przepisy zostały pogrupowane według kategorii,co może się bardzo przydać.
Książka podzielona jest na rozdziały jeden rozdział, jeden odcinek,zaczyna się od czternastego odcinka.A dlaczego ? Dowiecie się jak przeczytacie książkę.Dla tych co lubią zdjęcia potraw nie polecam,ponieważ w książce ich nie znajdziecie. Myślę ze to jest o niebo lepsze,ponieważ możemy pobudzić naszą wyobraźnie. Przepisy są bardzo dokładnie, dobrze opisane,łatwe do zrozumienia dlatego myślę ze nie przydarzą się nam przykre sytuacje typu nie udało się. Jedynie co to zalecam przeczytać dwa trzy razy przepis,ponieważ jest wiele cennych rad i wskazówek.Dodatkowo są propozycje podania np win,warzyw,owoców i innych dodatków.Co uważam za cenne.Niektóre przepisy/ ich nazwy mają są po francusku i po polsku.
Tę książkę musicie mieć,a w szczególności miłośnicy kuchni francuskiej.
Julia Child to ikona w świecie kulinariów,która pokazuje nam tajniki wiedzy kulinarnej.Jej książki są jak biblie które powinny znależć się w każdym domu, powinien je mieć każdy kto gotuje.Julia Child jest autorytetem dla każdego kto lubi gotować.
Przygoda i miłość do gotowania zrodziła się w Paryżu,gdzie postanowiła poznać tajniki sztuki kulinarnej.
Książka powstała na podstawie cyklu programów telewizyjnych "Francuski szef kuchni" który pierwszy odcinek został wyemitowany 11.lutego 1963roku. Data dla innych jak każda inna,dla mnie szczególnie ważna jest to dzień moich urodzin:)
W książce znajdziecie wszystkie przepisy,jakie ukazały się podczas emisji programów, na końcu książki przewodnik tematyczny w którym przepisy zostały pogrupowane według kategorii,co może się bardzo przydać.
Książka podzielona jest na rozdziały jeden rozdział, jeden odcinek,zaczyna się od czternastego odcinka.A dlaczego ? Dowiecie się jak przeczytacie książkę.Dla tych co lubią zdjęcia potraw nie polecam,ponieważ w książce ich nie znajdziecie. Myślę ze to jest o niebo lepsze,ponieważ możemy pobudzić naszą wyobraźnie. Przepisy są bardzo dokładnie, dobrze opisane,łatwe do zrozumienia dlatego myślę ze nie przydarzą się nam przykre sytuacje typu nie udało się. Jedynie co to zalecam przeczytać dwa trzy razy przepis,ponieważ jest wiele cennych rad i wskazówek.Dodatkowo są propozycje podania np win,warzyw,owoców i innych dodatków.Co uważam za cenne.Niektóre przepisy/ ich nazwy mają są po francusku i po polsku.
Tę książkę musicie mieć,a w szczególności miłośnicy kuchni francuskiej.
„Potrawy kuchni francuskiej należy
przygotowywać starannie, przestrzegając odpowiedniej techniki. Niniejsza
książka ma na celu przybliżenie czytelnikowi podstaw gotowania,
począwszy od właściwego sposobu smażenia jajka i przyrządzania sosu do
sałatki, skończywszy na gotowaniu łososia w całości i wykonaniu
bożonarodzeniowej bûche, przystrojonej bezowymi grzybkami.”
Julia Child.
Na youtube znajdziecie program Julie klik
Gorąco polecam Francuski szef kuchni Julia Child która ukazałam się nakładem wydawnictwa Literackiego.
Ja już zamówiłam dwa egzemplarze na prezent,a Ty ?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz