A la ' tatar z tuńczyka
W domu pojawią się niespodziewanie goście pojawia się problem czym poczęstować. Z pomocą przychodzi nam majonez kielecki, puszka tuńczyka i kilka dodatków. Przystawkę możemy zrobić w kilka minut, zachwyt gości murowany.
Bardzo fajnie połączenie Ala tatar z tuńczyka smakuje wyśmienicie.
Składniki
- 1puszka tuńczyka w sosie własnym marki Callipo
- Majonez kielecki
- 2 średniej wielkości ogórki po żydowsku
- 1 cebula czerwona
- Kiełki
- Szczypiorek
- Marynowane warzywa do dekoracji
- 1 jajko na twardo
Wykonanie
Ogórki i cebulę
kroimy na szatkownicy w długie cienkie paseczki. Tuńczyka wyjmujemy ze słoika
na sitko.
Na talerzu układamy warstwę cebuli czerwonej, warstwę
ogórków, tuńczyka, Wierzch dekorujemy majonezem kieleckim robimy dekoracje z warzyw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz