Rolada z piersi indyka
Pomysł na
roladę narodził się z połączenia moich ulubionych składników piersi z indyka,
kaszy jaglanej, czosnku i piwa chlebowo-miodowego. Połączenie składników w jedną całość było genialne, które zaspokoi nie jednego
smakosza. Roladę możemy podać na gorąco, pyszna jest na zimno. Polecam.
składniki
- 80dag filetu z piersi z indyka ze skórą
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej Kupiec
- Kilka pomidorów suszonych Ponti
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- oliwa
- Masło
- 15 plastrów boczku wędzonego
- 100 ml piwa chlebowo miodowe Książęce
- Sól, pieprz do smaku
- Rozmaryn
Wykonanie
Filet z
piersi indyka dokładnie umyć ,osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta . Do miseczki włożyć rozmaryn,
sól, pieprz, siekany czosnek wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron,
Cebulę obieramy siekamy z czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2
łyżki oliwy, dodajemy cebulę, czosnek i
pokrojone pomidory suszone
smażymy do zarumienia, pod konie
dodajemy kasze jaglaną doprawiamy do
smaku solą i pieprzem. Farsz rozkładamy
na piersi z indyka zwijamy, Mięso
okładamy plastrami boczku, związujemy nicią kuchenna.
Roladę
wyjąć, pokroić na plastry podawać z warzywami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz