Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow)

Będąc na diecie częściej sięgam po wołowinę, dziś jedna z moich ulubionych zup strogonow. W kuchni unosi się zapach aromatycznej zupy czego chcieć więcej :) 

składniki
·                  1,5 kg polędwicy wołowej
·                  1kg cebule
·                  1kg pieczarek
·                  1kg  papryki  czerwonej lub  kolorowej
·                  olej rzepakowy  tłoczony   na zimno
·                  masło klarowane
·                  Sól
·                  pieprz
·                  chilli
·                  papryka słodka i ostra
·                  liście  laurowe
·                  ziele  angielskie

Wykonanie


Polędwicę pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić  na  3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone  mięso przełożyć  do   garnka. Cebulę obrać poszatkować na plasterki,  podsmażyć  dodać do mięsa. Pieczarki  pokroić  podsmażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor  przełożyć   do  garnka. Paprykę  pokroić  w  paseczki włożyć  do  pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać  przyprawy do  smaku: liście  laurowe, ziele angielskie  pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól  do smaku Gotować  na  bardzo wolnym ogniu  aż wołowina  będzie  miękka