Grillowana tortilla z kiełbasą i warzywami
Grillowanie od wielu jest jest jedną z ulubionych form spędzania czasu z bliskimi. Na półkach sklepowych znajdziemy wiele gotowych potraw na grilla, które nie zawsze są zdrowe.
Grillowana tortilla z kiełbasą i
warzywami
Składniki
- · 6 szt kiełbasy grillowej z serem Sokołów
- · 2 szt tortille
- · 3 cebule czerwone
- · 1 papryka czerwona
- · 1 papryka żółta
- · kilka plastrów ogórków kanapkowych
- · ketchup
- · 1 łyżka miodu
- · przyprawa do grilla
- · świeże zioła
- · pomidorki koktajlowe
- · rukola
Wykonanie
1.Kiełbasę nacinam ostrym nożem w kratkę i kroję na pół i ćwiartki.
2. Posypuję przyprawą do grilla.
3. Kiełbasę grilluję z każdej strony kilka minut
4. Paprykę czerwoną i żółtka kroję w paski i
skrapiam olejem.
5. Na grillu układam paprykę i grilluję do zarumienia z każdej strony.
6. Cebulę
czerwoną obieram i kroję w piórka,
7. Cebulę smażę na rozgrzanym oleju z łyżką miodu.
8. Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę ketchupu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
9. Tortillę smaruję ketchupem i nakładamy rukolę, świeże zioła, grillowaną
paprykę czerwoną i żółtka, plastry ogórka, smażoną cebulkę i grillowane kiełbaski.
10/ Całość polewamy
ketchupem i zwijamy w rulon. Tortille grillujemy z każdej strony, aż się zarumienią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz