Koktajl z owocami leśnymi.
W ostatnim czasie na rynku polskim pojawiło się dużo produktów bez laktozy. Jednym z producentów jest marka Robico, której produkty poznałam na początku mojego blogowania. Firma zajmuje się produkcją zdrowego nabiału, którego jakość jest bardzo dobra i nie zmienia się. Będąc na targach dostałam kilka produktów, jednym z nich był kefir bez laktozy.
(...}Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus daje możliwość delektowania się smakiem tego fermentowanego napoju mlecznego oraz korzystania z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości także klientom z nietolerancją laktozy. {...} Po więcej informacji zapraszam na stronę producenta. klik.
O tej porze trudno kupić świeże jagody i jeżyny w ramach czyszczenia zamrażalki zrobiłam z mrożonych owoców i kefiru Robico bez laktozy z lactobacillus rhamnosus, który podkreślał smak koktajlu :)
Składniki
- 400ml kefiru Robico
- 1 szkl borówek amerykańskich
- 1 szkl jeżyn świeżych lub mrożonych.
- 1szkl jagód świeżych lub mrożonych.
- 1 łyżka miodu
wykonanie
Do pojemnika blendera wkładamy owce,wlewamy kefir i dodajemy miód. Całość miksujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz