Placuszki z cukinią i dodatkiem tuńczyka
Latem częściej przygotowujemy przepisy lekkie i fit. Na talerzach królują warzywa, owoce i ryby. Dzisiejsza propozycja to pyszne placuszki z cukinią z dodatkiem tuńczyka.
#MasterTuńczyk
#MasterTuńczyk
Placuszki z cukinii
Składniki
- 1 cukinia około 30dag
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki soku jabłkowego
- 50g mąki
- szczypta soli
- olej do smażenia
- 1 puszka tuńczyka princess
wykonanie
1.Umytą cukinie ze skórą zetrzeć na tarce o
grubych oczkach.
2. Do miski
przesiać mąkę dodać sól, jajko, sok i dokładnie wymieszać rózgą
4. Na
patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładaj łyżką niewielką ilość masy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz