ciasteczka kruche z budyniem czekoladowym
Słodkościom ze sklepu mówię zdecydowanie nie!!! Kruchutkie pyszne ciasteczka z dodatkiem budyniu czekoladowego
Ciasteczka wyszły bardzo kruche o czekoladowym smaku z lekką nutą musu czarnej porzeczki.
Ciasto:
Ciasto
1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i cukier dokładnie mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy masło, olej i jajka szybko wyrabiamy ciasto
3 Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
4. Następnie rozwałkować i wyciąć je w dowolne wzorki.
5. Pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180℃.
Nadzienie z musu z czarnej porzeczki
6. Mus z czarnej porzeczki zagotować.
7. Do musu dodajemy cukier.
8. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody.
9 Gotować do uzyskania konsystencji dżemu.
10. Do dżemu dodać żelatynę wymieszać.
Nadzienie z kremem
11. Smetanę ubić na sztywno;
12. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem i sokiem
13.W misce wymieszać ubitą śmietanę z serkiem.
14 Upieczone ciasteczka posmarować nadzieniem z musu z czarnej porzeczki i kremem ricotta.
15 ciasteczka złożyć posypać cukrem pudrem.
.
Ciasteczka wyszły bardzo kruche o czekoladowym smaku z lekką nutą musu czarnej porzeczki.
Ciasto:
- 1½ szklanki mąki
- 3 torebki budyniu czekoladowego
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g cukru pudru
- 200 g masła
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 300 g musu z czarnej porzeczki
- 50 g cukru
- 1 łyżka żelatyny
- 250g sera ricotta
- 100g śmietanki 30%
- 70g cukru pudru
- sok z 1 limonki
Ciasto
1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i cukier dokładnie mieszamy.
2. Do suchych składników dodajemy masło, olej i jajka szybko wyrabiamy ciasto
3 Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę.
4. Następnie rozwałkować i wyciąć je w dowolne wzorki.
5. Pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180℃.
Nadzienie z musu z czarnej porzeczki
6. Mus z czarnej porzeczki zagotować.
7. Do musu dodajemy cukier.
8. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody.
9 Gotować do uzyskania konsystencji dżemu.
10. Do dżemu dodać żelatynę wymieszać.
Nadzienie z kremem
11. Smetanę ubić na sztywno;
12. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem i sokiem
13.W misce wymieszać ubitą śmietanę z serkiem.
14 Upieczone ciasteczka posmarować nadzieniem z musu z czarnej porzeczki i kremem ricotta.
15 ciasteczka złożyć posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz