Ser mozzarella w oleju lnianym.
Podczas tygodnia greckiego w pewnym sklepie kupiłam ser mozzarella w oleju, który jest idealny do sałatek, jako przekąska.
Ser nie jest w ciągłej sprzedaży. W głowie powstał pomysł zrobienia w domu sera mozzarella w oleju, muszę przyznać był to genialny pomysł.
Ser wyszedł dużo lepszy od tego ze sklepu, dodatkowo dodając ulubiony zioła i przyprawy mam swój ulubiony smak.
Ser nie jest w ciągłej sprzedaży. W głowie powstał pomysł zrobienia w domu sera mozzarella w oleju, muszę przyznać był to genialny pomysł.
Ser wyszedł dużo lepszy od tego ze sklepu, dodatkowo dodając ulubiony zioła i przyprawy mam swój ulubiony smak.
Skłądniki
- 100g sera mozzarella Galbani
- świeża czerwona papryka.
- świeża żółta papryka.
- kawałek papryczki chilli.
- 2 ząbki czosnku.
- kilka ziaren czarnego pieprzu
- sok 1/2 cytryny.
- bazylia.
- tymianek lub ulubione zioła.
- około 250ml oleju lnianego
Wykonanie
Ser mozzarella pokroić na mniejsze kawałki Paprykę i papryczkę chilli pokroić na drobno. Obrany czosnek pokroić w plasterki.
Do słoika włożyć paprykę, czosnek ser mozzarella, zioła, pieprz, wlać sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Całość zalać olejem lnianym. Słoiki zakręcić i wstawić do lodówki. Ser jest gotowy do spożycia po 24 godzinach.
Do słoika włożyć paprykę, czosnek ser mozzarella, zioła, pieprz, wlać sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Całość zalać olejem lnianym. Słoiki zakręcić i wstawić do lodówki. Ser jest gotowy do spożycia po 24 godzinach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz