Smażone pieczarki do mięsa


Dodatki do mięsa są szalenie różnorodne Z jednej stoy tradycyjne oparte na starych sprawdzonych przepisach, z drugiej strony nowoczesne, które pozwalają nam eksperymentować w kuchni. Typowe tradycyjne, które pojawią się na stole w każdym domu są skażone pieczarki. Są idealne do mięsa, drobiu, ziemniaków, zapiekanek. Możemy je wykorzystać do wszystkiego, jedynie co nas ogranicza to nasza wyobraża.

Smażone pieczarki do mięsa
Składniki
  • ·       1kg pieczarek
  • ·       olej rzepakowy
  • ·       sól, pieprz do smaku
  • ·       Natka pietruszki 
  • Wykonanie

 Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju wrzucamy partiami pieczarki.Smażymy na dużym ogniu, aż się przyrumienią. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki 



Prześlij komentarz