Domowy kotlet mielony
Tradycyjną kuchnię polską wszyscy znają, bardzo często przypomina mam smaki dzieciństwa.
Dość dawno zmieniłam nawyki żywieniowe, niektóre potrawy zostały wykreślone z menu.
Dość dawno nie jadłam domowego kotleta mielonego, dziś przygotowałam bardzo smaczne, rewelacyjne w smaku kotlety mielone.
Domowe kotlety
mielone
Dość dawno zmieniłam nawyki żywieniowe, niektóre potrawy zostały wykreślone z menu.
Dość dawno nie jadłam domowego kotleta mielonego, dziś przygotowałam bardzo smaczne, rewelacyjne w smaku kotlety mielone.
Składniki
· 500g mięsa z karkówki
· 100g boczku
· 1 bułka pszenna czerstwa
· 1 cebula
· 1 jajko
· 1 łyżeczka Vegeta natur do gulaszu
· ziemniaki
· Surówka z białej kapusty
· 100g boczku
· 1 bułka pszenna czerstwa
· 1 cebula
· 1 jajko
· 1 łyżeczka Vegeta natur do gulaszu
· ziemniaki
· Surówka z białej kapusty
Wykonanie
1 Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w
maszynce do mięsa.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko podsmażamy.
3. Bulkę namoczyć w wodzie, aż sanie się miękka
4. Do mięsa
mielonego dodajemy jajko, przyprawę do gulaszu, namoczoną bułkę bulkę, cebulę.
Dokładnie mieszamy.
5. Z mięsa formujemy w kształcie podłużne kotleciki, które spłaszczamy
6. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz