Dietetyczny filet z indyka gotowany
Ogromnym powodzeniem cieszy się u czytelników receptura na schab gotowany na bazie tego przepisu przygotowałam dietetyczny filet z indyka gotowany.
Składniki
· ok.1kg filetu
z indyka
· zalewa do
piersi z indyka
· 2 litry
wody
· 1
łyżka soli
· 2
łyżeczki płaskie pieprzu mielonego
· świeży
tymianek
· 5 ziaren ziela angielskiego
· 3
liści laurowych
· 1
łyżeczka słodkiej papryki
· 1
łyżeczka wędzonej papryki
· 1
łyżka ostrej musztardy
Wykonanie
Dokładnie
myjemy filet z indyka. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, dokładnie
mieszamy i wkładamy filet z indyka. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy
około 5 minut.
Garnek zdejmujemy z palnika i odstawiamy na około 6 godzin. Po
tym czasie ponownie zagotowujemy i gotujemy około 5 minut, po czym odstawiamy na 6 godzin. Po tym czasie
ponownie zagotowujemy i gotujemy około 5 minut, Filet zostawiamy w wodzie do
wystygnięcia (np. na cała noc)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz