Grillowany łosoś podany z grillowanymi warzywami
O tej porze roku warzywa i owce są najlepsze, królują w mojej kuchni.
Tak w tajemnicy było mega smaczne, trochę żałowałam ze tak mało zrobiłam.
Składniki
- · 1 kawałek łososia
- · 100g fasolki szparagowej
- · 1 papryka żółta
- · ½ szt selera
- · 1 marchewka
- · Oliwa z oliwek
- · Sól, pieprz do smaku
- · Tymianek
- sok z cytryny
Wykonanie
1. Łososia myjemy, następnie osuszamy
ręcznikiem papierowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Z selera i marchewki robimy frytki.
3. Fasolkę szparagową myjemy następnie
parzymy przez około 5 minut.
4. Na rozgrzanej patelni grillowej,
grillujemy łososia z każdej strny kilka minut.
5. Na rozgrzaną patelnię wylewamy łyżkę oleju
następnie grillujemy warzywa: marchewkę, paprykę, seler z dodatkiem świeżego tymianku. Doprawiamy do smaku solą i
pieprzem.
6. Na talerzu układamy rukolę, warzywa
grillowane, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe i łososia. Całość doprawiamy świeżo
mielonym pieprzem i oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz