Inspirujące kolory w dekoracji cukierniczej Lindy Smith
Nakładem wydawnictwa Promise ukazała się książka Inspirujące KOLORY W Dekoracjach Cukierniczych
(...) Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast poprzez 10 zachwycających wzorów tortów stworzonych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible.
Poznaj sposoby dostosowywania projektów tortów do własnych koncepcji kolorystycznych, jak czerpać inspiracje kolorystyczne ze swego otoczenia w celu stworzenia własnych, unikatowych palet. Dowiedz się, jak używać dostępnych barwników spożywczych w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów i zadziwiających dekoracji ciast.
Zawiera 10 ukierunkowanych kolorystycznie rozdziałów, każdy ze wspaniałym projektem dekorowania tortu i dodatkowymi projektami babeczek i ciastek w alternatywnych barwach, pokazujących, jak wybór różnych kolorów może wpłynąć na odbiór naszego projektu. Ilustrowane instrukcje krok po kroku obejmują każdą fazę projektowania tortu, poczynając od pieczenia ciast i mieszania barw po modelowanie lukrów i dodawanie finalnych retuszy – doskonałe zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych dekoratorów!
Obejmuje wyczerpujący indeks barwników spożywczych najpopularniejszych marek oraz szczegółowe instrukcje modyfikowania ich odcieni, nasycenia i intensywności, aby spełnić dowolne wymagania dekoracji tortów.
Książka otrzymała w Wielkiej Brytanii nagrodę „Best Pastry Sweets Book” za rok 2014, przyznaną przez International Gourmand Coobook Award. (...)
(...) Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast poprzez 10 zachwycających wzorów tortów stworzonych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible.
Zawiera 10 ukierunkowanych kolorystycznie rozdziałów, każdy ze wspaniałym projektem dekorowania tortu i dodatkowymi projektami babeczek i ciastek w alternatywnych barwach, pokazujących, jak wybór różnych kolorów może wpłynąć na odbiór naszego projektu. Ilustrowane instrukcje krok po kroku obejmują każdą fazę projektowania tortu, poczynając od pieczenia ciast i mieszania barw po modelowanie lukrów i dodawanie finalnych retuszy – doskonałe zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych dekoratorów!
Obejmuje wyczerpujący indeks barwników spożywczych najpopularniejszych marek oraz szczegółowe instrukcje modyfikowania ich odcieni, nasycenia i intensywności, aby spełnić dowolne wymagania dekoracji tortów.
Książka otrzymała w Wielkiej Brytanii nagrodę „Best Pastry Sweets Book” za rok 2014, przyznaną przez International Gourmand Coobook Award. (...)
Spis treści
2. Kolor- świat możliwości.
Kolor odrywa niebywałą rolę w dekorowaniu tortu . Znajdziemy informacje jak dobierać barwy. Informacje na temat tinet, cieni i tonów.
Kolor odrywa niebywałą rolę w dekorowaniu tortu . Znajdziemy informacje jak dobierać barwy. Informacje na temat tinet, cieni i tonów.
11. Patchwarkowa sowa
12.Podstawy
13.Dostawcy
14/ O autorce
W książce znajdziemy informacje skąd czerpać inspiracje, które możemy wykorzystać w dekorowaniu tortów. Poznany krok po kroku, jak zrobić odpowiednią dekorację.
W książce znajdziemy informacje skąd czerpać inspiracje, które możemy wykorzystać w dekorowaniu tortów. Poznany krok po kroku, jak zrobić odpowiednią dekorację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz