Baleron z szynkowara
Kochani, kto chciałby przygotować w domu domową wędlinę, baleron wieprzowy.
W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar. Baleron wyszedł bardzo aromatyczny, soczysty rozpływający się w ustach.
W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar. Baleron wyszedł bardzo aromatyczny, soczysty rozpływający się w ustach.
Baleron z szynkowara
Składniki
- · 1kg karkówki
- · 18 g peklosoli
- · 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
- · 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- · 1 łyżeczka tymianku
- · 3 ząbki czosnku
- · Ziele angielskie
- · Liście laurowe
Wykonanie
Mięso
oczyścić z błon, umyć. Wszystkie
przyprawy włożyć do miseczki, wymieszać. Karkówkę nacieramy mieszanką przypraw, następnie siekaczem do mięsa nakłuwamy. Mięso wkładamy do lodówki na 4-5 dni.
Wkładamy do szynkowara i parzymy najlepiej w temperaturze wody 75
-80 st do osiągnięcia w środku mięsa 72-75
st. Po parzeniu ostudzić i włożyć do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz