Baleron z szynkowara
Kochani, kto chciałby przygotować w domu domową wędlinę, baleron wieprzowy.
W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar. Baleron wyszedł bardzo aromatyczny, soczysty rozpływający się w ustach.
W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar. Baleron wyszedł bardzo aromatyczny, soczysty rozpływający się w ustach.
Baleron z szynkowara
Składniki
- · 1kg karkówki
- · 18 g peklosoli
- · 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
- · 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- · 1 łyżeczka tymianku
- · 3 ząbki czosnku
- · Ziele angielskie
- · Liście laurowe
Wykonanie
Mięso
oczyścić z błon, umyć. Wszystkie
przyprawy włożyć do miseczki, wymieszać. Karkówkę nacieramy mieszanką przypraw, następnie siekaczem do mięsa nakłuwamy. Mięso wkładamy do lodówki na 4-5 dni.
Wkładamy do szynkowara i parzymy najlepiej w temperaturze wody 75
-80 st do osiągnięcia w środku mięsa 72-75
st. Po parzeniu ostudzić i włożyć do lodówki.
2 komentarze:
All the games you can play on the Sega Genesis - AprCasino
The best part is, kadangpintar of ventureberg.com/ course, the game, 온라인카지노 is that there septcasino.com are very few people who aprcasino.com do a lot of the hard work. The best part is, if the
OK. Ale co z czosnkiem? Co liśćmi Laurowymi? Tego się w takiej postaci nie da wetrzeć w mięso
Prześlij komentarz