Baleron z szynkowara

Kochani, kto chciałby przygotować w domu domową wędlinę, baleron wieprzowy.




 W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar.
Baleron wyszedł bardzo aromatyczny, soczysty rozpływający się w ustach.


Baleron z szynkowara
Składniki 
  • ·     1kg karkówki
  • ·     18 g peklosoli
  • ·     1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • ·     1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • ·     1 łyżeczka tymianku
  • ·     3 ząbki czosnku
  • ·     Ziele angielskie
  • ·     Liście laurowe

Wykonanie
Mięso oczyścić z błon, umyć. Wszystkie przyprawy włożyć do miseczki, wymieszać. Karkówkę nacieramy mieszanką przypraw, następnie siekaczem do mięsa nakłuwamy. Mięso wkładamy do lodówki na 4-5 dni. Wkładamy do szynkowara i parzymy najlepiej w temperaturze wody 75 -80 st do osiągnięcia w środku mięsa 72-75 st. Po parzeniu ostudzić i włożyć do lodówki.

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

All the games you can play on the Sega Genesis - AprCasino
The best part is, kadangpintar of ventureberg.com/ course, the game, 온라인카지노 is that there septcasino.com are very few people who aprcasino.com do a lot of the hard work. The best part is, if the

www.kroolik.eu pisze...

OK. Ale co z czosnkiem? Co liśćmi Laurowymi? Tego się w takiej postaci nie da wetrzeć w mięso