Uczta Robert Sowa

Do mojej kolekcji książek kulinarnych dołączyła Uczta Roberta Sowy jest to świetny poradnik  napisana przez mojego ulubionego maestro kulinarnego.

{...}Gotuj jak szef kuchni!
Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni.
Naucz się przyrządzać:
• pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą,
• pierś indyczą w panco z sałatką włoską,
• crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem,
• zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem,
• papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami.
Doskonałe i wyrafinowane smaki podbiją serca twoich gości. (...)
Autor wraz z dwoma kucharzami Robertem Wojnarowskim i Krzysztofem Kopcińskim zapraszają nas do przygotowania dań restauracyjnych w zaciszu domowym.
Doskonałe i wyrafinowane smaki podbiją serca naszych gości. Każdy przepis jest bardzo dobrze opisany, podana est ilość porcji, czas przygotowania i przepiękne apetyczne zdjęcia.
Od bardzo prostych po wykwintne dania. W książce znajdziemy wiele receptur na wyjątkowe dania, jak również będą ciekawą inspiracją na stworzenie własnych potraw.
Polecam książkę amatorom i profesjonalistą dobrej kuchni.    

Brak komentarzy: