Domowe wędliny tradycyjne oraz SOUS VIDE Robert Winckiewicz

Chcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny?


Tak chcę, koniecznie zajrzyj do poradnika pana Roberta Winckiewicza Domowe wędliny tradycyjne oraz SOUS VIDE 
Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnią, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś.
Znajdziesz w tej książce precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa!
Jest to biblia dla początkujących i zaawansowanych osób robiących wędliny domowe.
Książka opisuje od A do Z jak zająć się domowym wędliniarstwem.

Opisuje jakie sprzęty są niezbędne, jak rozróżniać poszczególne klasy mięsa, jak zrobić domową kiełbasę, domową wędzonkę, wędliny podrobowe i wędliny metodą sous vide.

Książka została podzielona na kilka rozdziałów.
-przemowa
-wstęp
-od czego zacząć
-jak zrobić dobrą domową wędzonkę?
-jak przygotować wędliny sous vide?
-jak zrobić dobrą domową kiełbasę?
-moje wędzonki
-moje kiełbasy
-moje wędliny metodą sous vide
-moje wędliny podrobowe
-smalec, smarowidła/
Przy wszystkich recepturach podana jest gramatura przypraw, krok po kroku autor opisuje proces przygotowania wędliny, dodatkowo każdy przepis opatrzony jest wędzonki zdjęciem.

 Na końcu książki znajdziemy indeks, który jest bardzo pomocny
Porady które początkującemu na pewno pomogą, a i doświadczonemu czasem co nieco przypomną zaś większość pozna metodę przygotowania sous vide.

Książkę polecam jest napisana w języku przystępnym dla czytelnika, przepisy są dokładne opisane krop po kroku jak zrobić domowe wędliny

Jest to jedna z książek, która się nie kurzy na półce tylko korzysta się z niej na co dzień. Uważam ze warto zainwestować w książkę :)

Brak komentarzy: