Kanapki na krakersach

  Mini Kanapki na krakersach zaskoczą Waszych gości, idealne na przyjęcie. Często robię na śniadanie, pyszne, kolorowe, zdrowe. Kanapeczki przygotowałam wykorzystując krakersy Daveiga. które zachwycają smakiem, są bardzo delikatne. 


Ciasteczka/Krakersy Marineras pochodzą z hiszpańskiej Galicji, regionu znanego z najlepszego chleba w Hiszpanii. Tradycje piekarnicze sa tam bardzo żywe i kultywowane. Chleb z Galicji doczekał się nawet kategorii IGP – produktu z chronionym miejscem pochodzenia. Marineras to nawiązanie do starej marynarskiej tradycji. Tak przygotowane, podpieczone pieczywo żeglarze zabierali ze sobą w długie rejsy, bez obawy, że się zestarzeje, czy zawilgotnieje.Ciasteczka/Krakersy Marineras to zdrowy smak i wielośc zastosowań jako samodzielna przekąska lub basa do koktailowych kanapeczek lub dekoracyjnych piramidek.

Marineras produkowane są z wysokiej jakości składników, w 100% naturalnych (bez GMO, bez dodatków: bez konserwantów i barwników), bez dodatku cukru i o obniżonej zawartości soli w porównaniu do innych produktów z tej kategorii (1,4 / 100 gr). Użytym tłuszczem jest oliwa z oliwek Extra Virgin, to naturalne źródło tłuszczów nienasyconych (zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi przyczynia się do utrzymania odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi).


Marineras można spożywać jako zdrową przekąskę, w domu, między posiłkami, lub zabrać do pracy, na wycieczkę, na plażę…. Ponadto, ze względu na wysoką odporność na wchłanianie wilgoci i neutralny smak, Marineras są również idealne jako bazy do kanapek, ponieważ pozostają nienaruszone przez wiele godzin bez zmiękczenia. Można je łączyc ze słodkimi (dżemy, kremy) i słonymi smakami (pastą warzywną, serem, szynką...)Produkt certyfikowany jako ekologiczny i wegański. Marineras są dostępne w Polsce dzięki dystrybutorowi Bioplanet. Można je nabyć w większości sklepów z produktami eko.


 

 

Składniki

  • Różne smaki krakersów DAVEIGA
  • Jogurt naturalny gęsty
  • Salami
  • Kiełbasa sucha
  • Jajka na twardo
  • Pomidorki koktajlowe
  • Zielona papryka
  • Szczypiorek
  • Bazylia
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Wersja pierwsza

Krakersy smarujemy serkiem, układamy plasterki salami lub kiełbasy,  pokroje na pół pomidorki, plasterki jajka, pomidorki koktajlowe,  doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dekorujemy bazylią.


Wersja druga

Krakersy smarujemy jogurtem naturalnym gęstym układamy pomidorki, pokrojoną paprykę, pomidorki, plasterki marchewki   doprawiamy d o smaku solą i pieprzem. Dekorujemy  bazylią i szczypiorkiem.


#DegustaEspana #Marineras @BioPlanet @HiszpanskieWina

 

 

.

 

 


Brak komentarzy: