Schab pieczony z kością
Schab pieczony z kością jedno z moich ulubionych mięs, jest idealny na obiad i kolację.
W moim odczuciu jest dużo lepszy od schabu pieczonego bez kości.
Składniki
- 1 ½ kg schabu z kością
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- Sól, pieprz do smaku
- Świeża
gałązka rozmarynu
Wykonanie
Schab umyć, osuszyć. Czosnek obieramy przecieramy przez praskę, dodajemy majeranek, sól, pieprz wszystko mieszkamy. Tak przygotowaną mieszanką, nacieramy mięso, wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso wkładamy do rękawa, wlewamy 3 łyżki wody, kilka liści laurowych, świeży rozmaryn szczelnie związać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 1,30 minut tyle ile warzy mięso.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz