Karkówka z rękawa
Karkówka z rękawa można przygotować w bardzo szybki sposób zawsze wychodzi i jest pyszna.
Składniki
- Około 2kg karkówki
- kilka ząbków czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 płaska łyżka soli
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka liści laurowych
- 3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- olej
rzepakowy
Wykonanie
Do miseczki wsypujemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy kilka łyżek oleju i sok z cytryny. Mięso nacieramy marynatą, ostawiamy na noc do lodówki. Karkówkę wkładamy do rękawa do pieczenia, wlewamy około 50ml wody. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 2 godziny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz