Papryka faszerowana jajkiem
Bardzo szybka i smaczna przekąska papryka faszerowana jajkiem.
Paprykę faszerowaną jajkiem jest łatwa do przygotowania robi się szybko jest zdrowa/ Nadzienie możemy modyfikować według własnego smaku.
Papryka faszerowana jajkiem na twardo
Składniki
2 papryki
3 jajka
6 rzodkiewek
Kilka gałązek szczypiorku
Szynka parmeńska
Sos czosnkowy
Jogurt naturalny
Sol, pieprz do smaku
Wykonanie
Gotujemy jajka na twardo. Zimne jajka kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek ciekamy na drobno. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Do miski wkładamy pokrojone jajka, rzodkiewki, szczypiorek, 2 łyżki sosu czosnkowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego dokładnie mieszamy następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy na 4 części wydrążamy z nasion. Napełniamy farszem jajecznym, dekorujemy szynką parmeńska i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz