Papryka faszerowana jajkiem

  Bardzo szybka i smaczna przekąska papryka faszerowana jajkiem.


 Paprykę faszerowaną  jajkiem jest łatwa do przygotowania robi się szybko jest zdrowa/ Nadzienie możemy modyfikować według własnego smaku.

Papryka faszerowana jajkiem na twardo

Składniki

2 papryki

3 jajka

6 rzodkiewek

 Kilka gałązek szczypiorku

Szynka parmeńska

Sos czosnkowy

Jogurt naturalny

Sol, pieprz do smaku


Wykonanie

Gotujemy jajka na twardo. Zimne jajka kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek ciekamy na drobno. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Do miski wkładamy pokrojone jajka, rzodkiewki, szczypiorek, 2 łyżki  sosu czosnkowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego dokładnie mieszamy następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy na 4 części wydrążamy z nasion.  Napełniamy farszem jajecznym, dekorujemy szynką parmeńska i szczypiorkiem.


 

 

 

Brak komentarzy: