Domowy rosół
Domowy rosół to królowa polskich zup najczęściej pojawia się na stole w niedzielę. Najlepiej przygotować go z dobrej jakości mięsa, u mnie wiejski kurczak.
składniki
·
1 kurczak wiejski
·
1 marchewka
·
1 pietruszka
·
1 cebula
·
3 ząbki czosnku
·
sól
·
pieprz
·
ziele angielskie
·
listy laurowe
· makaron
wykonanie
Do garnka wlewamy zimną
wodę wkładamy pokrojonego umytego kurczaka, zagotowujemy wodę. Następnie
wyjmujemy kurczaka myjemy jeszcze raz.
Wylewamy wodę z garnka, płuczemy go i napełniamy świeżą wodą. Wkładamy kawałki kurczaka, po zagotowaniu dodajemy warzywa
i przyprawy.
1 komentarz:
Kocham domowy rosół! Twój wygląda fantastycznie ;)
Prześlij komentarz