Zupa gulaszowa

  To jedna z najbardziej popularnych zup przygotowana na wieprzowinie.


Pyszna, aromatyczna, rozgrzewająca  zupa.

Zupa gulaszowa

składniki

  • ·                  1 s polędwica wieprzowa około 50dag
  • ·                  2 średniej wielkości cebule
  • ·                  30dag świeżych lub mrożonych grzybów prawdziwków
  • ·                  1 papryka czerwona, zielona i zółta
  • ·                  masło klarowane
  • ·                  Sól
  • ·                  pieprz
  • ·                  chilli
  • ·                  papryka słodka i ostra
  • ·                  liście  laurowe
  • ·                  ziele  angielskie

 

Wykonanie.

Polędwicę pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić  na  3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone  mięso przełożyć  do garnka.




Cebulę obrać poszatkować na plasterki,  podsmażyć  dodać do mięsa. Prawdziwki  pokroić  podsmażyć na maśle klarowanym na złoty kolor  przełożyć   do  garnka. Paprykę  pokroić  na kawałki włożyć  do  pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać  przyprawy do  smaku: liście  laurowe, ziele angielskie  pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól  do smaku Gotować  na  bardzo wolnym ogniu  aż polędwiczka  będzie  miękka



 

Brak komentarzy: