Zupa gulaszowa
To jedna z najbardziej popularnych zup przygotowana na wieprzowinie.
Pyszna, aromatyczna, rozgrzewająca zupa.
Zupa gulaszowa
składniki
- · 1 s polędwica wieprzowa około 50dag
- · 2 średniej wielkości cebule
- · 30dag świeżych lub mrożonych grzybów prawdziwków
- · 1 papryka czerwona, zielona i zółta
- · masło klarowane
- · Sól
- · pieprz
- · chilli
- · papryka słodka i ostra
- · liście laurowe
- ·
ziele angielskie
Wykonanie.
Polędwicę pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone mięso przełożyć do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do mięsa. Prawdziwki pokroić podsmażyć na maśle klarowanym na złoty kolor przełożyć do garnka. Paprykę pokroić na kawałki włożyć do pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól do smaku Gotować na bardzo wolnym ogniu aż polędwiczka będzie miękka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz