Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku.

Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku jedno z moich ulubionych potraw. Pysznie zdrowo i dietetycznie. 


Składniki

  • ·        200g piersi z indyka
  • ·        1 papryka czerwona
  • ·        ½ małej cukinii
  • ·        1 cebula
  • ·        ½ szkl cieciorki ze słoika
  • ·        1 łyżeczka przyprawy chińskiej do potraw
  • ·        Sól, pieprz  do smaku
  • ·        Ryż brązowy
  • Olej smakowy

Wykonanie

Pierś z indyka kroimy w paseczki 2cmx3cm, paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cukinie i cebulę w pół krążki.

Ryż gotujemy al. dente wg przepisu na opakowaniu

Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym  oleju smażymy pierś z indyka, cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, cukinie i cieciorkę. Potrawę posypujemy przyprawą chińską i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy do miękkości.

 Pierś z indyka podajemy z ryżem brązowym.


 

Brak komentarzy: