Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku.
Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku jedno z moich ulubionych potraw. Pysznie zdrowo i dietetycznie.
Składniki
- · 200g piersi z indyka
- · 1 papryka czerwona
- · ½ małej cukinii
- · 1 cebula
- · ½ szkl cieciorki ze słoika
- · 1 łyżeczka przyprawy chińskiej do potraw
- · Sól, pieprz do smaku
- · Ryż brązowy
- Olej smakowy
Wykonanie
Pierś z indyka kroimy w paseczki 2cmx3cm, paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cukinie i cebulę w pół krążki.
Ryż gotujemy al. dente wg przepisu na opakowaniu
Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy pierś z indyka, cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, cukinie i cieciorkę. Potrawę posypujemy przyprawą chińską i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy do miękkości.
Pierś z indyka podajemy z ryżem brązowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz