Garnek do gotowania na parze z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cube

 Garnek do gotowania na parze  Kohersen został wykonany przy użyciu technologii Black Cube, które posiadają dwustronną powierzchnię funkcyjną wewnątrz i na zewnątrz  naczynia z powłoką diamond, która zapobiega rysowaniu i odbarwieniu, zabezpiecza przez zarysowaniem podczas używania ostrych przyborów kuchennych, czy podczas mycia.


 Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu.


Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka DIAMOND to dodatkowe zabezpieczenie powierzchni naczynia - pomaga chronić naczynie przed zarysowaniem, nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia. Niebieska poświata na powierzchni naczynia to widoczna oznaka tej wyjątkowej ochrony. Powłoka DIAMOND jest odporna na ścieranie i zapewnia ochronę na długi czas - nawet do 12000 przetarć. Co więcej, na powierzchni naczynia nie powstają przebarwienia, nawet podczas gotowania „barwnych” potraw.


Opatentowana, dwustronna powierzchnia funkcyjna technologii BLACK CUBE® posiada wyjątkową strukturę plastra miodu, która pozwala na szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła.BLACK CUBE® to przede wszystkim niezwykle efektywna powłoka zapobiegająca przywieraniu. Jest to możliwe dzięki kompozycji złożonej z wypustek ze stali nierdzewnej i wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką non-stick.


Dzięki strukturze funkcyjnej umożliwiającej szybkie, równomierne rozprowadzanie ciepła oraz powłoce zapobiegającej przywieraniu przyrządzanie posiłków odbywa się przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu. Potrawy są smaczne i jednocześnie zdrowe, a do tego również mają mniej kalorii. Wykorzystując patenty firmy Kohersen możemy przygotować szybciej dzięki czemu oszczędzamy cenny czas i możemy zaoszczędzić na gaz lub energię.


Gulasz wołowy z pampuchami

Składniki

  • ·        500g wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę o wielkości 3cmx3cm
  • ·        1 spora cebula zwykła
  • ·        2 ząbki czosnku
  • ·        2 łyżki mąki pszennej -
  • ·        2 łyżki oleju do smażenia
  • ·        1 szklanka wody
  • ·        Pieprz i sól do smaku
  • ·        2 liście laurowe
  • ·        3 ziela angielskie
  • ·        ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ·        ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • Składniki na pampuchy
  • ·        500 g mąki pszennej
  • ·        1 szklanka mleka
  • ·        3 łyżki stopionego masła
  • ·        30 g drożdży
  • ·        2 jajka
  • ·        szczypta soli
  • ·        szczypta cukru


wykonanie

Pampuchy

w misce drożdże  rozpuszczamy w mleku. Dodajemy szczyptę cukru i mąkę odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiewamy. Dodajemy do mąki jajka, całość łączymy z rozczynem. Ciasto wyrabiamy, dodajemy letnie masło i szczyptę soli. Dalej wyrabiamy. Gotowe przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy nasze ciasto będzie już wyrośnięte, formujemy z niego kule. Wielkością powinny przypominać pączki. Znów odstawiamy na trochę aż zaczną rosnąć.  Pampuchy gotujemy na parze.


Gulasz wołowy

Na  rozgrzaną patelnię wylewamy dwie łyżki oleju. Na gorący olej wkładamy mięso wołowe partiami, smażmy do zarumieniania. Obsmażone mięso przekładamy do garnka. Na tłuszczu na którym smażyło się mięso, podsmażamy cebulę i przekładamy do garnka. Do garnka wlewamy gorącą wodę i dodajemy przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa. Do małej miseczki wlewamy  około 50 ml letniej wody i wsypujemy mąkę pszennej. Całość mieszamy do uzyskania gładkiego płynu. Mąkę rozrobioną z wodą wlewamy do garnka z gulaszem.  Kiedy gulasz zacznie się ponownie gotować i lekko zgęstnieje, gulasz jest gotowy.

 

Brak komentarzy: