Kiszka ziemniaczana
Sezon na ziemniaki w pełni, dziś przygotowałam dla Was kiszę ziemniaczaną w patelni z powłoką diamond Koherses brack cude.
Możemy patelnię Kohersen jej używać na wszystkich rodzajach kuchni, wkładać do piekarnia. Jest to jedna z większych jej zalet. Do patelni dołączona jest pokrywa, dzięki której szybciej przygotujemy potrawę. Patelnia jest odporna na zarysowania i ma wiele innych zalet.
Patelnia Kohersem z powłoką diamond ,która okazała się strzałem w dziesiątkę. Patelnia jest solidnie wykonana, duża i ciężka dodatkowo ma pokrywkę co ułatwia gotowanie
.
Kiszka ziemniaczana
Składniki:
- · 1kg ziemniaków
- · 100 g wędzonego boczku
- · 100 g słoniny
- · 1 cebula,
- · 1 jajko
- · Jelita wieprzowe
- · sól,
- · pieprz,
- · majeranek,
- · kilka ząbków czosnku.
Wykonanie
Słoninę kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka Wyjmujemy skwarki. Na tłuszczy ze słoniny smażymy boczek i cebulę. Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Skwarki z boczku, słoniny i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Do pulpy ziemniaczanej, dodajemy zmielony boczek, słoninę i cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli masa będzie za rzadka dodajemy mąkę pszenną. Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem. Do nadziewarki lub maszynką do mięsa z końcówką do nadziewania kiełbasy, napełniamy jelita masą ziemniaczaną. Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażamy cebulę i kiszkę ziemniaczaną z każdej strony. Następnie patelnię wstawiamy do nagrzanego piekarnika 16—170 stopni, pieczemy do zarumienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz