Kiszka ziemniaczana

 Sezon na ziemniaki w pełni, dziś przygotowałam dla Was kiszę ziemniaczaną w patelni z powłoką diamond Koherses brack cude.


Możemy patelnię Kohersen jej używać na wszystkich rodzajach kuchni, wkładać do piekarnia.
Jest to jedna z większych jej zalet. Do patelni dołączona jest pokrywa, dzięki której szybciej przygotujemy potrawę. Patelnia jest odporna na zarysowania i ma wiele innych  zalet.

 Patelnia Kohersem  z powłoką diamond ,która okazała się strzałem w dziesiątkę. Patelnia jest solidnie wykonana, duża i ciężka dodatkowo ma pokrywkę co ułatwia gotowanie

.

Kiszka ziemniaczana

Składniki:

  • ·        1kg ziemniaków
  • ·        100 g wędzonego boczku
  • ·        100 g słoniny
  • ·        1 cebula,
  • ·        1 jajko
  • ·        Jelita wieprzowe
  • ·        sól,
  • ·        pieprz,
  • ·        majeranek,
  • ·        kilka ząbków czosnku.

Wykonanie

Słoninę kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy.  Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka Wyjmujemy skwarki. Na tłuszczy ze słoniny smażymy boczek i cebulę. Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach.  Skwarki z boczku, słoniny i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Do pulpy ziemniaczanej, dodajemy zmielony boczek, słoninę i cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę  czosnek. Jeśli masa będzie za rzadka dodajemy mąkę pszenną. Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem. Do nadziewarki lub maszynką do mięsa z końcówką do nadziewania kiełbasy, napełniamy jelita masą ziemniaczaną. Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażamy cebulę i kiszkę ziemniaczaną z każdej strony. Następnie patelnię wstawiamy do nagrzanego piekarnika 16—170 stopni, pieczemy do zarumienia.


 

 


Brak komentarzy: