Zdobienie kulinarne Klaudia Puchatka
Kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z cukiernictwem może zacząć od przeczytania, książki która ukazała się na rynku wydawniczym Zdobienie kulinarne Klaudia Puchatka.
Autorka książki krok po kroku pokazuje, jak można ze zwykłego tortu, ciasta, babeczki wyczarować piękne, nie powtarzalne dekoracje ciast. Jest to jeden z aktualnie dostępnych poradników na rynku.
Daje wiele cennych, znanych tylko najlepszym wskazówek, jak przygotować piękne ozdoby z masy cukrowej, marcepanu, czy jak pracować z czekoladą, jak złożyć tort.
Dzieli się też podstawowymi przepisami na ciasta, kremy. W książce znajdziemy przepiękne zdjęcia, prezentujące kolejne etapy zdobienia i efekt końcowy ciasta. Autorka opisuje, jak można w zaciszu domowym dekorować wypieki.
Do ich dekoracji możemy wykorzystywać wiele narzędzi i składników, które znajdziemy w każdej kuchni lub kupimy w najbliższym sklepie AGD.
Dzięki jej wskazówką możemy, niektóre ciasta lub dekoracje przygotować wcześniej. Idealna dla amatorów, cukierników o różnym stopniu umjętności. Książka ta poprowadzi nas krok po kroku od prostych przepisów po wyjątkowe słodkości, prezentując różny poziom trudności. Każdy rozdział o zbiór tradycyjnych nowych metod i pełnych rad do samodzielnego odtworzenia.
Autorka książki krok po kroku pokazuje, jak można ze zwykłego tortu, ciasta, babeczki wyczarować piękne, nie powtarzalne dekoracje ciast. Jest to jeden z aktualnie dostępnych poradników na rynku.
Daje wiele cennych, znanych tylko najlepszym wskazówek, jak przygotować piękne ozdoby z masy cukrowej, marcepanu, czy jak pracować z czekoladą, jak złożyć tort.
Dzieli się też podstawowymi przepisami na ciasta, kremy. W książce znajdziemy przepiękne zdjęcia, prezentujące kolejne etapy zdobienia i efekt końcowy ciasta. Autorka opisuje, jak można w zaciszu domowym dekorować wypieki.
Do ich dekoracji możemy wykorzystywać wiele narzędzi i składników, które znajdziemy w każdej kuchni lub kupimy w najbliższym sklepie AGD.
Dzięki jej wskazówką możemy, niektóre ciasta lub dekoracje przygotować wcześniej. Idealna dla amatorów, cukierników o różnym stopniu umjętności. Książka ta poprowadzi nas krok po kroku od prostych przepisów po wyjątkowe słodkości, prezentując różny poziom trudności. Każdy rozdział o zbiór tradycyjnych nowych metod i pełnych rad do samodzielnego odtworzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz