Blender próżniowy kielichowy Kohersen VB1500 koktajl owocowo-warzywny
W mojej kuchni pojawił się pierwszy blender próżniowy kielichowy Kohersen VB1500 , który umożliwia przygotowanie zdrowych, pełnych witamin koktajli, soków i potraw.
Dania dłużej zachowują świeżość. Dzięki pojemnikom próżniowym koktajl owocowo-warzywny możemy przygotować wcześniej i zabrać ze sobą do pracy. Koktajl będzie miał idealną kremową konsystencję. Próżnia kilkukrotnie przedłuża trwałość produktów spożywczych, pozwala dłużej utrzymać je w niezmienionym stanie, sprzyja zachowaniu w nich pełni wartości odżywczych, które w procesie utleniania ulegają rozkładowi. Blendowanie próżniowe polega na tym, że po wrzuceniu składników do kielicha blendera, a przed ich zmiksowaniem, z kielicha odsysa się tlen, tworząc próżnię. Świeże składniki miksowane w takich warunkach zachowują pełnię składników odżywczych, a dodatkowo mogą być dłużej przechowywane.
Przekłada się to także na bardziej intensywny i pełniejszy kolor miksowanych warzyw i owoców. Dzięki zastosowaniu próżni koktajle mogą być jeszcze bardziej odżywcze, ponieważ składniki nie zostaną zmieszane z powietrzem podczas procesu mieszania. Mniej napowietrzony koktajl, pozbawiony piany zachowuje świeżość i swoje wartości na dłużej.Koktajle zachowują intensywność barw właściwą świeżym owocom. Nie ciemnieją w takim tempie, jak koktajle blendowane standardowo, a po kontakcie z tlenem proces utleniania przebiega znacznie wolniej, co sprawia, że koktajl dłużej zachowuje świeżość i apetyczny wygląd. Przyrządzając posiłki w próżni, w znaczącym stopniu ograniczamy możliwość rozwoju mikroorganizmów, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Jedzenie pozostaje świeże na dłużej, a zatem przez dłuższy czas można cieszyć się jego pełnym smakiem.
Blender próżniowy KOHERSEN® ma wiele funkcji – blenduje, miksuje, mieli oraz sieka, co czyni go niezastąpionym pomocnikiem w każdej kuchni. Dzięki niemu możesz przygotować mnóstwo różnorodnych potraw bez większego wysiłku i brudzenia wielu naczyń. Blender próżniowy KOHERSEN® wyposażony jest w 600W silnik, który zapewnia prędkość 20 000 obrotów na minutę. Specjalnie zaprojektowany 6-ostrzowy wirnik sprawia, że mieszanie jest dokładniejsze, a miksowane składniki uzyskują jeszcze bardziej płynną konsystencję. Ostrza wykonane zostały z wysokiej jakości stopu stali nierdzewnej.
Dzięki tworzeniu optymalnego podciśnienia (80 kPa), blender chroni składniki odżywcze przed kontaktem z powietrzem oraz zachowuje ich świeży, naturalny smak i kolor. Jest to możliwe, ponieważ wraz z brakiem powietrza rozwój mikroorganizmów zostaje ograniczony, a proces fermentacji następuje wolniej, w wyniku czego jedzenie psuje się wolniej i dłużej zachowuje swoje walory.Blender próżniowy, podobnie jak tradycyjne blendery umożliwia siekanie, blendowanie, miksowanie lub mielenie umieszczonych w kielichu składników. est to blender, który stanowi połączenie blendera wysokoobrotowego wraz z urządzeniem, które odciąga powietrze tworząc próżnię w kielichu blendera. Jest to niewątpliwie przełom i zmiana technologii, Jest to najważniejsza funkcja bez udziału powietrza, dzięki której można przyrządzać jeszcze smaczniejsze koktajle owocowe wraz z prawdziwie aksamitną konsystencją, piękną barwą oraz są pozbawione piany.
Poprzez brak powietrza oraz bakterii tlenowych sprawia, że w ten oto sposób przygotowany napój posiada zdecydowanie większą trwałość. Swoje koktajle możesz bez problemu przechowywać w dodatkowym pojemniku próżniowym, który znajdują się w zestawie. To sprawi, że nie straci on tak szybko swoich wszelkich właściwości zdrowotnych, aromatycznych i wizualnych.
koktajl owocowo-warzywny
składniki
2 jabłka
1 1/2 pomarańczy
1 garść szpinaku
1/4 cytryny
1 cm imbiru
Wykonanie
Pomarańczę i cytrynę obieramy następnie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko myjemy kroimy na ósemki. Wszystkie składniki koktajlu pomarańczę, cytrynę, jabłka, szpinak, imbir wkładamy do pojemnika blendera. Miksujemy na prędkości 5 przez 2 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz