lunch z orkiszowy z grzybami leśnymipodane z polędwiczką z dorsza w panierce w panko.
Sezon na grzyby nadal trwa, przygotowałam pyszne jesienne danie lunch z orkiszowy z grzybami leśnymi podane z polędwiczką z dorsza w panierce w panco, który przygotowałam na patelni Kohersen Polska
Składniki
- · 200g mrożonych prawdziwków
 - · 1 cebula
 - · Masło klarowane
 - · 200g trendy lunch orkisz
 - · 1 ząbek czosnku
 - · 1 l bulionu drobiowego
 - · 100g mascaropne
 - · 50g parmezanu
 - · szczypiorek
 - · Sól, pieprz do smaku
 - · 200 g polędwiczki z dorsza
 - · jajko
 - · mąka ziemniaczana
 - ·       
panierka panko
 
 Wykonanie
Na maśle klarownym smażymy oczyszczone i osuszone prawdziwki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilę następnie dodajmy trendy lunch orkisz , czosnek, smażymy jeszcze chwilę , aż orkisz będzie lekko transparentny.
Wlewamy 1/3 bulionu, gotujemy około 15 minut, mieszając by się ryż nie przypalił, dodajemy jeszcze po chochelce bulionu. Kiedy ryż prawie dojdzie dodajemy ser mascarpone i parmezan. Polędwiczkę z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące, Jajki i panierce z panko. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz