lunch z orkiszowy z grzybami leśnymipodane z polędwiczką z dorsza w panierce w panko.
Sezon na grzyby nadal trwa, przygotowałam pyszne jesienne danie lunch z orkiszowy z grzybami leśnymi podane z polędwiczką z dorsza w panierce w panco, który przygotowałam na patelni Kohersen Polska
Składniki
- · 200g mrożonych prawdziwków
- · 1 cebula
- · Masło klarowane
- · 200g trendy lunch orkisz
- · 1 ząbek czosnku
- · 1 l bulionu drobiowego
- · 100g mascaropne
- · 50g parmezanu
- · szczypiorek
- · Sól, pieprz do smaku
- · 200 g polędwiczki z dorsza
- · jajko
- · mąka ziemniaczana
- ·
panierka panko
Wykonanie
Na maśle klarownym smażymy oczyszczone i osuszone prawdziwki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilę następnie dodajmy trendy lunch orkisz , czosnek, smażymy jeszcze chwilę , aż orkisz będzie lekko transparentny.
Wlewamy 1/3 bulionu, gotujemy około 15 minut, mieszając by się ryż nie przypalił, dodajemy jeszcze po chochelce bulionu. Kiedy ryż prawie dojdzie dodajemy ser mascarpone i parmezan. Polędwiczkę z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące, Jajki i panierce z panko. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz