lunch z orkiszowy z grzybami leśnymipodane z polędwiczką z dorsza w panierce w panko.

  Sezon na grzyby nadal trwa, przygotowałam pyszne jesienne danie lunch z orkiszowy z grzybami leśnymi podane z polędwiczką z dorsza w panierce w panco, który przygotowałam na patelni Kohersen Polska 


Składniki

  • ·        200g mrożonych prawdziwków
  • ·        1 cebula
  • ·        Masło klarowane
  • ·        200g trendy lunch orkisz
  • ·        1 ząbek czosnku
  • ·        1 l bulionu drobiowego
  • ·        100g mascaropne
  • ·        50g parmezanu
  • ·        szczypiorek
  • ·        Sól, pieprz do smaku
  • ·        200 g polędwiczki z dorsza
  • ·        jajko
  • ·        mąka ziemniaczana
  • ·        panierka panko

 Wykonanie

 Na maśle klarownym smażymy oczyszczone i osuszone prawdziwki, dodajemy pokrojoną w kostkę  cebulę. Smażymy  chwilę następnie dodajmy trendy lunch orkisz , czosnek, smażymy jeszcze chwilę , aż orkisz będzie lekko transparentny.


Wlewamy 1/3 bulionu, gotujemy około 15 minut, mieszając by się ryż nie przypalił,  dodajemy  jeszcze po chochelce bulionu. Kiedy ryż prawie dojdzie  dodajemy ser mascarpone i parmezan. Polędwiczkę z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące, Jajki i panierce z panko. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. 

Brak komentarzy: