Pływające babeczki z mhammas na sosie z prawdziwków i wołowiny.
Pływające babeczki z mhammas na sosie z prawdziwków i wołowiny.
Składniki
- 200g Trendy lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 jajka
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki masło klarowane
- marchewka
- natka pietruszki
- ulubiona mieszanka ziół do warzyw
- suszone pomidory
- sól, pierz, papryka słodka do smaku
wykonanie
Trendy lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek gotujemy
w osolonej wodzie al. dente. Na 2 łyżkach oleju i maśle zrumienić posiekaną
cebulę Do miski wbijamy jajka i ser wymieszać Do miski przekładamy Trendy lunch
mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek dodajemy ,posiekaną natkę pietruszki,
cebulę, masę jajeczną wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobioną
masę z kaszy przełożyć do foremek do muf inek, posypać startem parmezanem. piec
około 20-25 minut w temp 180 stopni.
Marchewkę umyć ,osuszyć i poprzecinać wzdłuż posmarować olejem oprószyć solą, pomidorami suszonymi i ziołami. Piec w 15-20 minut w temperaturze 180 stopi.
Gulasz wołowy z leśnymi grzybami
Składniki
- 500g wołowiny na gulasz
- 200 g grzybów leśnych
- 1 papryka czerwona
- 2 cebule
- 1 rosołek wołowy
- Pieprz do smaku
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka ulubionych zioł
- 50 ml Czernego wytrawnego wina
- Mąka kukurydzianka Masło klarowane
Wykonanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz