Pływające babeczki z mhammas na sosie z prawdziwków i wołowiny.

 Pływające babeczki z mhammas na sosie z prawdziwków i wołowiny.


Składniki

  • 200g Trendy lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki masło klarowane
  • marchewka
  • natka pietruszki
  • ulubiona mieszanka ziół do warzyw
  • suszone pomidory
  • sól, pierz, papryka słodka do smaku

wykonanie

Trendy lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek gotujemy w osolonej wodzie al. dente. Na 2 łyżkach oleju i maśle zrumienić posiekaną cebulę Do miski wbijamy jajka i ser wymieszać Do miski przekładamy Trendy lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek dodajemy ,posiekaną natkę pietruszki, cebulę, masę jajeczną wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobioną masę z kaszy przełożyć do foremek do muf inek, posypać startem parmezanem. piec około 20-25 minut w temp 180 stopni.

Marchewkę umyć ,osuszyć i poprzecinać wzdłuż posmarować olejem oprószyć solą, pomidorami suszonymi i ziołami. Piec w 15-20 minut w temperaturze 180 stopi.


Gulasz wołowy z leśnymi grzybami

Składniki

  • 500g wołowiny na gulasz
  • 200 g grzybów leśnych
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 1 rosołek wołowy
  • Pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka ulubionych zioł
  • 50 ml Czernego wytrawnego wina
  • Mąka kukurydzianka Masło klarowane

Wykonanie

Wołownię pokroić na kawałki 3cmx 3cm, obruszyć mąką kukurydzianką  paprykę pokroić na kawałki, cebulę w plasterki. Na rozgrzanej patelnie włożyć masło klarowane. Usmażyć mięso z obu stron, dodać grzyby leśnie, wlać wino, dodać rosołek. Smażyć do miękkości Pod koniec smażenia dodać paprykę i smażyć kilka minut, doprawiać do smaku przyprawami

Brak komentarzy: