Fit polędwiczka z dorsza i spaghetti z cukinii i marchewki na parze.
Kochani zapraszam na moje ulubione danie, fit polędwiczkę z dorsza i spaghetti z cukinii i marchewki na parze. Danie przygotowałam w moim nowym urządzeniu Tefal companion touch Xl, które idealnie się sprawdza w mojej kuchni. Z czasem będą pojawia się przepisy z wykorzystaniem robota. Robot wygrałam w konkursie Wawrzyniak i Kujawski zajmując pierwsze miejsce. Z całego serca dziękuje organizatorowi za wyróznienie.
Składniki
150g polędwiczki z dorsza
½ szt cukinii
1 marchewka
1 łyżka siekanego koperku
kilka wiórek masła
cytryna
czosnek suszony
zioła prowansalskie
sól
Wykonanie
Polędwiczkę z dorsza myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Rybę oprószamy solą i czosnkiem suszonym. Na folię do żywności kładę polędwiczkę z dorsza, na wierzchu kładę wiórki z masła posypuję koperkiem. Rybę zawijam szczelnie. Marchewkę obieram.
Marchewkę i cukinię, przepuścić przez tarkę spiralną.
Rybę i spaghetti kładę w koszyczku do gotowania na parze. Warzywa posypuje solą, czosnkiem suszonym i ziołami prowansalski. Uruchomiam program do gotowania na parze P1 ustawiam czas na 10 minut, Na talerzu układamy spaghetti z warzyw, polędwiczkę z dorsza, robię dekoracje z cytryny, roszponki i rukoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz