Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.
Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.
Składniki
- 500g wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę o wielkości 3cmx3cm
- 200g mrożonych prawdziwków w maśle klarowanym
- 1 spora cebula zwykła
- 2 szt papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt marchewka
- 2 łyżki mąki pszennej -
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 szklanka bulionu
- Pieprz i sól do smaku
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½
łyżeczki słodkiej papryki
Wykonanie
Cebulę i marchewkę obieramy. W misie robota zakładamy ostrze tnące następnie wkładamy cebulę. Miksujemy na prędkości 12 przez 15 s, Wymieniamy nóż na mieszadło. Obraną marchewkę kroimy na mniejsze kawałki, wołowinę obtaczamy w mące. Do misy wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy mięso, marchewkę, czosnek. Uruchomiamy program Slow Cook P1 przy 130 stopniach C na 10 minut.
Dodajemy grzyby, wlewamy bulion, przyprawy/ Ustawiamy program wolne gotowanie P2 przy temperaturze 100 stopni C na około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną paprykę. Makaron gotujemy al. dene według przepisu na opakowaniu.
-3.JPG)
Gulasz podajemy z makaronem i ulubioną surówką J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz