Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.

 Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.


Składniki

  •                500g wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę o wielkości 3cmx3cm
  •              200g mrożonych prawdziwków w maśle klarowanym
  •                1 spora cebula zwykła
  •               2 szt papryki czerwonej
  •                2 ząbki czosnku
  •              1 szt marchewka
  •                2 łyżki mąki pszennej -
  •                2 łyżki oleju do smażenia
  •                1 szklanka bulionu
  •                Pieprz i sól do smaku
  •                2 liście laurowe
  •                3 ziela angielskie
  •                ½ łyżeczki ostrej papryki
  •                ½ łyżeczki słodkiej papryki

Wykonanie

Cebulę i marchewkę obieramy. W misie robota zakładamy ostrze tnące następnie wkładamy cebulę. Miksujemy na prędkości 12 przez 15 s, Wymieniamy nóż na mieszadło. Obraną marchewkę kroimy na mniejsze kawałki, wołowinę obtaczamy w mące. Do misy wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy mięso, marchewkę, czosnek. Uruchomiamy program Slow Cook P1 przy 130 stopniach C na 10 minut. 

Dodajemy grzyby, wlewamy bulion, przyprawy/ Ustawiamy program wolne gotowanie  P2 przy temperaturze 100 stopni C na około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną paprykę. Makaron gotujemy al. dene według przepisu na opakowaniu.

Gulasz podajemy z makaronem i ulubioną surówką J