Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.
Gulasz wołowy podany z makaronem ze szpinaku z makaronem.
Składniki
- 500g wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę o wielkości 3cmx3cm
- 200g mrożonych prawdziwków w maśle klarowanym
- 1 spora cebula zwykła
- 2 szt papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt marchewka
- 2 łyżki mąki pszennej -
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 szklanka bulionu
- Pieprz i sól do smaku
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½
łyżeczki słodkiej papryki
Wykonanie
Cebulę i marchewkę obieramy. W misie robota zakładamy ostrze tnące następnie wkładamy cebulę. Miksujemy na prędkości 12 przez 15 s, Wymieniamy nóż na mieszadło. Obraną marchewkę kroimy na mniejsze kawałki, wołowinę obtaczamy w mące. Do misy wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy mięso, marchewkę, czosnek. Uruchomiamy program Slow Cook P1 przy 130 stopniach C na 10 minut.
Dodajemy grzyby, wlewamy bulion, przyprawy/ Ustawiamy program wolne gotowanie P2 przy temperaturze 100 stopni C na około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną paprykę. Makaron gotujemy al. dene według przepisu na opakowaniu.
Gulasz podajemy z makaronem i ulubioną surówką J
2 komentarze:
Dobrym gulaszem to ja nie pogardzę.
What are good side dishes for beef stew?
What greens are best for beef stew?
How to jazz up beef stew?
Is beef stew with vegetables good for you?
Prześlij komentarz