Domowa kaszanka na grilla
Kochani zapraszam na pyszną domową kaszankę, którą możecie sami przygotować w domu.
Składniki
- 2 kg kaszy gryczanej
- 1 litr swieżej krwi
- 0,5 kg wątróbki wieprzowej
- 5 metrów jelita wieprzowego
- głowizna
- sól i pieprz do smaku,
- 5 ząbków czosnku,
- liscie laurowe
- ziele angielski
wykonanie
Głowizne, wątróbkę skórki wieprzowe zalać wodą dodać przyprawy: ziele angielski , listek laurowy i sól do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić i wywar zachować na którym ugotować kasze. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać krew , kasze, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. całość dobrze wymieszać. Do nadziewarki z końcówką do kiełbasy nałożyć farsz . Nabijać i formować kaszankę W dużym zagotować wodę z solą około 89 stopni . Wrzucić kaszankę i parzyć 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz