Domowa kaszanka na grilla

 Kochani zapraszam na pyszną domową kaszankę, którą możecie sami przygotować w domu.


Składniki

  • 2 kg kaszy gryczanej
  • 1 litr swieżej krwi
  • 0,5 kg wątróbki wieprzowej
  • 5 metrów jelita wieprzowego
  • głowizna
  • sól i pieprz do smaku,
  • 5 ząbków czosnku,
  • liscie laurowe
  • ziele angielski

wykonanie

Głowizne, wątróbkę skórki wieprzowe zalać wodą dodać przyprawy: ziele angielski , listek laurowy i sól do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić i wywar zachować na którym ugotować kasze. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać krew , kasze, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. całość dobrze wymieszać. Do nadziewarki  z końcówką do kiełbasy nałożyć farsz . Nabijać i formować kaszankę  W dużym zagotować wodę z solą około 89 stopni . Wrzucić kaszankę i parzyć 30 min.


Brak komentarzy: