Polędwiczki z piersi z indyka.

 Polędwiczki z piersi z indyka.


Składniki

  • 400g piersi z indyka
  •  1 marchewka
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy smakowej czosnek-papryka
  • 1 duży liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  •  1 łyżka sosu  Mirin
  • Sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek

Wykonanie

Polędwiczkę z indyka myje, osuszam, kroje na kawałki. Cebulę obieram i kroję w grube piórka, cukinie w grubą kostkę, zaś marchewkę obieram i kroję w krążk. Do misy Tefal compation Touch Xl zakładam nóż tnący ultrablade, wrzucam cebulę i czosnek. Uruchomiam program ręczny 10  przez 10s. Do misy wlewam olej i wymieniam nóż na mieszadło. Uruchomiam program wolno gotowanie P1 przy 30 stopni Cprzez 5 minut. Dodaję mięso z indyka, marchewkę.


Kontynuuje wolne gotowanie P`1 przy 130 stopniach przez 15minut. Pod koniec dodaję cukinie, przyprawy i uruchomiam program P1 przy 130 stopniach 5 minut. Na koniec posypuje szczypiorkiem. Polędwiczki smakują jako samodzielne danie możemy też podawać z kaszą, ryżem, makaronem czy ziemniakami.

 

Brak komentarzy: