Polędwiczki z piersi z indyka.
Polędwiczki z piersi z indyka.
Składniki
- 400g piersi z indyka
- 1 marchewka
- 1 średniej wielkości cukinia
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy smakowej czosnek-papryka
- 1 duży liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- 1 łyżka sosu Mirin
- Sól, pieprz do smaku
- szczypiorek
Wykonanie
Polędwiczkę z indyka myje, osuszam, kroje na kawałki. Cebulę obieram i kroję w grube piórka, cukinie w grubą kostkę, zaś marchewkę obieram i kroję w krążk. Do misy Tefal compation Touch Xl zakładam nóż tnący ultrablade, wrzucam cebulę i czosnek. Uruchomiam program ręczny 10 przez 10s. Do misy wlewam olej i wymieniam nóż na mieszadło. Uruchomiam program wolno gotowanie P1 przy 30 stopni Cprzez 5 minut. Dodaję mięso z indyka, marchewkę.
Kontynuuje wolne gotowanie P`1 przy 130 stopniach przez 15minut. Pod koniec dodaję cukinie, przyprawy i uruchomiam program P1 przy 130 stopniach 5 minut. Na koniec posypuje szczypiorkiem. Polędwiczki smakują jako samodzielne danie możemy też podawać z kaszą, ryżem, makaronem czy ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz