Migdałowy baranek

No to co, że Wielkanoc już była? Baranek był pycha i się nim pochwalę ;)

Składniki:


  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • 100g mąki
  • 100 g cukru brązowego
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego
  • aromat waniliowy
  • 1/2  łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 100 g obranych zmielonych migdałów Back Mit
Do dekoracji
  • lukier Dr Oetkera
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Do miski wkładamy masło dodajemy cukier,cukier waniliowy i aromat następnie ucieramy na puszystą masę mikserem. dodajemy jajka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i z mielonymi migdałami. Back Mit Małymi porcjami dodajemy  mąkę z migdałami następnie delikatnie mieszamy łyżką.
Foremkę baranek smarujemy masłem posypujemy bułką tartą do tak przygotowanej foremki wlewamy ciasto.Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.
Ostudzony  baranek dekorujemy lukrem i wiórkami, czekoladą
Prześlij komentarz