Migdałowy baranek
No to co, że Wielkanoc już była? Baranek był pycha i się nim pochwalę ;)
Foremkę baranek smarujemy masłem posypujemy bułką tartą do tak przygotowanej foremki wlewamy ciasto.Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.
Ostudzony baranek dekorujemy lukrem i wiórkami, czekoladą
Składniki:
- 2 jajka
- 100 g masła
- 100g mąki
- 100 g cukru brązowego
- 1 łyżeczka Cukru wanilinowego
- aromat waniliowy
- 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
- 100 g obranych zmielonych migdałów Back Mit
- lukier Dr Oetkera
- wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy masło dodajemy cukier,cukier waniliowy i aromat następnie ucieramy na puszystą masę mikserem. dodajemy jajka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i z mielonymi migdałami. Back Mit Małymi porcjami dodajemy mąkę z migdałami następnie delikatnie mieszamy łyżką.Foremkę baranek smarujemy masłem posypujemy bułką tartą do tak przygotowanej foremki wlewamy ciasto.Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.
Ostudzony baranek dekorujemy lukrem i wiórkami, czekoladą
2 komentarze:
piękny! Jest czym się chwalić :)
Dzięki! :)
Prześlij komentarz