Barszczyk czerwony z krokietami
Lista składników
- 1/4 kostka margaryny Kasia
- 2szkl mleka
- 2 jajka
- 2 szkl mąki
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 0,5 kg pieczarek
- 0.5 kg mięsa z drobiu
- 2 cebule
- kostka rosołowa
- czosnek
- sól, pieprz
- 2 jajka
- bułka tarta
- oliwa
Jak zrobić?
Do miski wkładamy mąkę,wbijamy jajka,wlewamy mleko i roztopioną margarynę.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinkę.Smażymy naleśniki. W tym czasie przygotowujemy farsz do krokietów.Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości.Na patelni podsmażamy mięso,na drugiej smażymy pieczarki z cebulką.Do miski wkładamy podsmażone mięso,pieczarki z cebulką i ugotowaną kapustę wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. . Na każdym naleśniku kładziemy farsz warzywno-mięsny i składamy w kopertę lub w rulon. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na oliwie na zloty kolor.Na chwilę włożyć do gorącego piekarnika i zapiec będą bardziej chrupiące :)farsz nie jest suchy jest idealny rozpływa się w ustach :)Temperatura piekarnika : 170-180 st. C
Czas pieczenia: 5-10 min
3 komentarze:
Uwaga techniczna dla Szanownej Blogerki, kolory tła są fatalnie dobrane. Nie widać, zwłaszcza na tym szarym.
A barszczyk i krokieciki owszem udane. Czym można zastąpić kostkę rosołową?
Delicje :)
Dziękuję za uwagi. Blog przeszedł już metamorfozę, myślę, że teraz jest duuużo lepiej. :-)
Prześlij komentarz