Drobiowe szaszłyki na trawie cytrynowej
Składniki
200 g piersi z kurczaka
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
sok z 1 limonki lub cytryny
dodatkowo wcześniej namoczona w wodzie trawa cytrynowa lub patyczki do szaszłyków
Przyprawa KAMIS Grill Szaszłyki
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
sok z 1 limonki lub cytryny
dodatkowo wcześniej namoczona w wodzie trawa cytrynowa lub patyczki do szaszłyków
Przyprawa KAMIS Grill Szaszłyki
Wykonanie
Mięso
pokroić na długie paski szerokości około 1 cm. Zalać mieszanką miodu, oleju i
soku z limonki. Dodać przyprawę KAMIS Grill Szaszłyki. Wymieszać, a następnie
nadziewać na trawę lub patyczki do szaszłyków. Piec na dobrze rozgrzanym grillu
po 5-6 minut z każdej strony.
Autorem przepisu jest, KAMIS.
1 komentarz:
mniam, mniam
Prześlij komentarz