Carpacio z pieczonej polędwiczki wieprzowej z bukietem sałat kolorowymi emulsjami i chipsami z bagietki
Kolejna pyszna przystawka z warsztatów w Akademii Kulinarnej w Augustowie
Składniki
- 500g polędwiczki wieprzowej
- Marynata
- sól, pieprz
- sos worcestershire
- sos sojowy
- czosnek
- Papryki kolorowe
- zielona pietruszka
- koper
- musztarda
- oliwa z oliwek
- 1 bagietka
Wykonanie
Zamarynowane
polędwiczki zawijamy w papier SAGA i pieczemy w kontakt grillu
około 8 minut. Po upieczeniu przekładamy do lodówki. Pieczemy papryki
następnie zwijamy w papier, po sparowaniu ściągamy skórę.
Czerwoną
paprykę miksuję z oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku zieloną paprykę
miksujemy z łyżką musztardy oliwą z oliwek i czosnkiem, żółtą paprykę
tniemy w paski i mieszamy z bukietem sałat, polędwiczkę tniemy w
plasterki układamy na talerzu dekorujemy bukietem sałat i emulsjami z
papryki, bagietkę kroimy w cienkie plastry i suszymy w piekarniku,
chipsami z bagietki dekorujemy talerz
3 komentarze:
ooo i mój talerz się załapał:-) dziękuję!
Kasiu tak bardzo podobała mi się Wasza inspiracja przygotowania przystawki z polędwicy :)Zresztą nie pamiętam kto do przygotowywał danie dostałam te zdjęcie od organizatorów
Prześlij komentarz