Kruche ciasteczka z dyniową konfiturą
Jako, że Dziady za pasem czyli Halloween, tak bardziej komercyjnie, to zapraszam na kruche ciasteczka z dyniową konfiturą.
Składniki:
Zimną margarynę posiekać z przesianą mąką.
Dodać żółtka, po łyżce soku z cytryny i zimnej wody, cukier puder, szczyptę soli,
szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, odłożyć na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać ciasteczka , piec 20 minut w 180 C. Po wystygnięciu nałożyć konfiturę i ozdobić ciastka czekoladą.
Składniki:
- 1/2 kg margaryny Kasia
- 1kg mąki
- 6 żółtek
- 25 dag cukru pudru Kupiec
- sól
- 2 łyżki soku z cytryny
- Konfitura z dyni
- Pisaki Dr Oetkera
Zimną margarynę posiekać z przesianą mąką.
Dodać żółtka, po łyżce soku z cytryny i zimnej wody, cukier puder, szczyptę soli,
szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, odłożyć na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać ciasteczka , piec 20 minut w 180 C. Po wystygnięciu nałożyć konfiturę i ozdobić ciastka czekoladą.
4 komentarze:
bosko wyglądają!:)
Mniam! Muszą być pyszne!
dziękuję :)
oj tak szybko znikają ze stołu :)
Prześlij komentarz