Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową




Kolejna propozycja obiadu dla walczących z kilogramami na diecie ale też dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś lekkiego.
Składniki

  • 150g piersi z indyka
  • przyprawa do indyka
  • pieprz czerwony
  • zioła do drobiu
  • olej
  • domowa konfitura porzeczkowa z agrestem
  • kilka liści sałaty lodowej
  • pomidorki koktajlowe
  • Owoce physalis
  • Ocet balsamiczny



 
Wykonanie
Pierś z indyka myjemy, osuszamy następnie marnujemy w przyprawach, odstawiamy na dwie godziny. Patelnię grillową smarujemy olejem, na której grillujemy pierś.
Na talerzu układamy sałatę lodową, pokrojone pomidorki, physalis, całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pierś kroimy na plastry które układamy którą dekorujemy konfiturą porzeczkowo-agrestową.

2 komentarze:

Olka pisze...

Ciekawy dodatek do mięsa w postaci tej konfitury :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dzięki.
Kto powiedział, że mięso zawsze musi być na słono. :)