Grillowana pierś z indyka z konfiturą porzeczkowo-agrestową
Kolejna propozycja
obiadu dla walczących z kilogramami na diecie ale też dla wszystkich, którzy
mają ochotę na coś lekkiego.
Składniki
Składniki
- 150g piersi z indyka
- przyprawa do indyka
- pieprz czerwony
- zioła do drobiu
- olej
- domowa konfitura porzeczkowa z agrestem
- kilka liści sałaty lodowej
- pomidorki koktajlowe
- Owoce physalis
-
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Pierś z indyka myjemy, osuszamy następnie marnujemy w przyprawach, odstawiamy na dwie godziny. Patelnię grillową smarujemy olejem, na której grillujemy pierś.
Na talerzu układamy sałatę lodową, pokrojone pomidorki, physalis, całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pierś kroimy na plastry które układamy którą dekorujemy konfiturą porzeczkowo-agrestową.
Pierś z indyka myjemy, osuszamy następnie marnujemy w przyprawach, odstawiamy na dwie godziny. Patelnię grillową smarujemy olejem, na której grillujemy pierś.
Na talerzu układamy sałatę lodową, pokrojone pomidorki, physalis, całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pierś kroimy na plastry które układamy którą dekorujemy konfiturą porzeczkowo-agrestową.
2 komentarze:
Ciekawy dodatek do mięsa w postaci tej konfitury :)
Dzięki.
Kto powiedział, że mięso zawsze musi być na słono. :)
Prześlij komentarz