Pstrąg nadziewany kapustą z kaszą
Dziś na obiad proponujemy Wam pstrąga, chociaż jest wtorek, nie piątek ale rybkę jest zdrowo zjeść częściej niż raz w tygodniu. :)
Składniki
- 1 pstrąg
- Gałązka koperku
- przyprawa do ryb
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- cytryna
- oliwa z oliwek
- Papier do pieczenia i gotowania Saga
- Mix sałat Fit&Easy
- Pomidorki koktajlowe
- 5 dag ugotowanej kaszy Kupiec
- 5 dag ugotowanej kapusty kiszonej
-
1 łyżka przesmażonej cebulki z boczkiem.
wykonanie
Pstrąga
oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem ,
przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem. Następnie nadziać farszem pstrąga.
Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem. Następnie nadziać farszem pstrąga.
Ułożyć go na
papierze do pieczenia. Położyć gałązkę koperku. Całość zawinąć w piec w
kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Podawać z sałatką, pomidorkami koktajlowymi skropionego oliwą z oliwek.
Podawać z sałatką, pomidorkami koktajlowymi skropionego oliwą z oliwek.
6 komentarzy:
Fajny pomysł z kaszą świetnie wygląda :-)
Ale fajnie mam dwa pstrągi w lodówce. Wypruje przepis :D
Ola, pochwal się jak Ci wyszły. :)
Dzięki, smakuje reż super. :)
Z chęcią się wpraszam na tak przepyszne danie ! Wygląda bardzo kusząco !
Zapraszamy :)
Prześlij komentarz