Nadziewane udka z kurczaka z sosem serowym i bukietem z fasolki
Nie wiedziałam co zrobić na przekąskę dla bardzo miłego gościa.Pomyślałam ze zrobię z tego co mam w lodówce. A ze na obiad były kotlety mielone zostało mięso mielone, były udka i pastella śródziemnomorska. Wymyśliłam ze zrobię udka faszerowane mięsem mielony, pastellą śródziemnomorska, ziołami w sosie serowym podawane z fasolka szparagową.
Składniki
Wykonanie
Z udka kurczaka delikatne usuwamy kość uważając by nie uszkodzić mięsa i skórki.Posypujemy solą,pieprzem i czosnkiem. Na rozłożony płat udka kładziemy mięso mielone, następnie układamy liście bazylii, na które kładziemy pastellę śródziemnomorską. Wszystko zwijamy obwiązujemy sznurkiem, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Władamy do kombiwara polewamy olejem rzepakowym na około 30-40 minut na 180stopni możemy też przygotować w piekarniku.
fasolkę gotujemy al dente.
Do garnuszka wlewamy śmietanę dodajemy sos dokładnie mieszkamy i gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
Na talerz wykładamy sos na który kładziemy pokrojoną roladkę obok robimy wiązkę z fasolki robimy dekoracje z kwiatów jadalnych
Składniki
- 1 udko z kurczaka
- 50g mięsa mielonego
- 1 opakowanie pastelli śródziemnomorskiej
- świeże zioła bazylia
- sól,pieprz,czosnek do smaku
- olej rzepakowy
- 80ml śmietany 30
- 1/2 opakowania kociołka serowego Winiary
- fasolka szparagowa
- szczypiorek
- kwiaty jadalne
Wykonanie
Z udka kurczaka delikatne usuwamy kość uważając by nie uszkodzić mięsa i skórki.Posypujemy solą,pieprzem i czosnkiem. Na rozłożony płat udka kładziemy mięso mielone, następnie układamy liście bazylii, na które kładziemy pastellę śródziemnomorską. Wszystko zwijamy obwiązujemy sznurkiem, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Władamy do kombiwara polewamy olejem rzepakowym na około 30-40 minut na 180stopni możemy też przygotować w piekarniku.
fasolkę gotujemy al dente.
Do garnuszka wlewamy śmietanę dodajemy sos dokładnie mieszkamy i gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
Na talerz wykładamy sos na który kładziemy pokrojoną roladkę obok robimy wiązkę z fasolki robimy dekoracje z kwiatów jadalnych
5 komentarzy:
Dużo przestrzeni na talerzu zostało :) Czyżby jedno udko już z talerz zniknęło? :D
wygląda pysznie:)
Zawsze na tym blogu zachwycam sie pięknie wyreżyserowanymi ujęciami potraw.Ja nigdy nie zdążę,bo głodomory stoją nad stołem-jestem pełna podziwu-gratuluję artyzmu.
Pozdrawiam wieczornie:)
Dzięki pozdrawiam :)
ślicznie dziękuje za miłe słowa. Danusiu uwielbiam Twojego bloga jest prawdziwy,domowy bije z niego wiele ciepła i serca:) Pozdrawiam
Prześlij komentarz